Als je hier bij deze tekst terecht bent gekomen, dan ben je vast benieuwd naar de verschillende soorten Engels. Je kun Engels namelijk op verschillende manieren gebruiken, spreken en aanleren, namelijk het zakelijk Engels en het ‘normaal’ Engels. Ik vertel je graag wat het verschil is en wat je wanneer kan gebruiken en toepassen!

Wanneer gebruik je de verschillende soorten Engels?

Er bestaat een groot verschil tussen normaal Engels en zakelijk Engels. Normaal Engels wordt gebruikt in dagelijkse conversaties met vrienden en familie, terwijl je zakelijk engels vooral zult gebruiken in professionele contexten, zoals bijvoorbeeld op het werk of met een zakelijke correspondentie. Het zakelijke Engels is een stuk formeler en stijlvoller dan normaal Engels. Er worden vaak veel technische termen en specifieke woorden voor de sector waarin je werkzaam bent gebruikt. Neem bijvoorbeeld de financiële sector, termen zoals ‘portfolio diversificatie’ of ‘liquiditeitsratio’ kan je hier voorbij horen komen. In ht normale Engels zul je dit niet snel zien. Het normale Engels kan dus informeel en minder formeel zijn. Je voert hierin de meest casual en informele gesprekken.

Waar let je op bij zakelijk Engels?

Tijdens het gebruiken van zakelijk Engels is het belangrijk dat je goed omgaat met de taal. Hiermee bedoel ik dat je duidelijk en precies moet zijn. Je moet letten op formele grammatica, en je woorden erg goed en zorgvuldig uitkiezen. Als voorbeeld kun je nemen dat je in een zakelijke tekst bijvoorbeeld eerder zou zeggen ‘ik stel voor’ in plaats van ‘ik denk dat’. Als je dit soort dingen toepast, dan maak je een veel professionelere indruk, en wordt de intentie van jouw zin ook sneller duidelijk. Het is ook erg belangrijk dat je die formele toon blijft aanhouden. Hiermee bedoel ik dat je naast het grammatica gebruik ook moet letten op een formele zinsopbouw en een etiquette zoals het gebruiken van een aanhef en afsluiting in je brief of mail.

Waar let je op bij het spreken van normaal Engels?

Tijdens het spreken, schrijven en gebruiken van het zakelijk Engels zijn er dus een hele hoop dingen waar je echt goed op moet letten. Nu vraag jij je misschien af of dit ook het geval is voor het normaal Engels. Dit is gelukkig niet zo, tijdens het gebruik van het normaal Engels moet je vooral letten op het gebruik van juiste spelling en grammatica.

Wat is nu precies het verschil?

Een korte samenvatting, het grote verschil tussen normaal Engels en zakelijk Engels, is de formaliteit. Bij normaal Engels is de toon veel informeler en casual, terwijl het zakelijk Engels een heel stuk formeler gebruikt wordt! Nu weet je dus dat je deze vorm Engels het beste voor zakelijke dingen kan gebruiken, en niet voor casual zaken!